Hogyan Működik?

A regisztrációs adó ügyintézés gyors és egyszerű lebonyolításához, az alábbi pontokban feltüntetjük, hogy milyen lépésekre lesz szükség:

  1. A képviselői meghatalmazást kitöltve küldje el részünkre az info@regisztraciosadougyintezes.hu email címre. (A meghatalmazás a szükséges okmányok menüpontban letölthető.)

  1. Amennyiben nem rendelkezik VPID számmal- ami magánszemélyeknek és cégeknek is kötelező a regisztrációs adó ügyintézéshez – a megfelelő formanyomtatványt kitöltve küldje el nekünk az info@regisztraciosadougyintezes.hu. (A VPID adatlap magányszemélyeknek és cégeknek a szükséges okmányok menüpontban letölthető.)

  1. A gépjármű műszaki adatlapját, kereskedelmi számláját (amennyiben cégtől vásárolt), magánszemély esetén adókártyát, személyi igazolványt, lakcímkártyát, cég esetében cégkivonatot és aláírási címpéldányt kérnénk elküldeni jól látható formában a regisztraciosadougyintezes.hu email címre.

  1. Amint a fent említett dokumentumok megérkeznek hozzánk a következő időpontokon belül (amennyiben az nem munkaszüneti vagy ünnepnap):

H-Cs: 8:00-15:00-ig

P: 8:00-11:00-ig

A regisztrációs adó határozatot 2 órán belül visszaküldjük Önnek email-ben.

  1. A határozaton szereplő összeget a kérelmezőnek 15 napon belül kell befizetni vagy elutalni a dokumentumon feltüntetett Vámhatóság számlaszámára. A közleményben a határozatszámot illetve a kérelmező VPID számát kötelezően fel kell tüntetni.

  1. A közvetlen befizetés az okmányiroda rendszerében azonnal látható lesz, utalás esetén pedig 1-3 nap, amíg az okmányirodai rendszerben ez aktívvá válik.