Mennyi időt vesz igénybe az autó forgalomba helyezése?

Először is, nézzük meg mi a különbség a honosítás és az egyedi forgalomba helyezés között.
Honosításról akkor beszélünk, ha az autó rendelkezik érvényes műszaki vizsgával. A honosítási folyamat során az autót megvizsgálják, hogy kiderítsék, alkalmas-e a forgalomba helyezésre. Ennek költsége 8000 Ft.
Amennyiben nem rendelkezik a gépjármű műszaki vizsgával, akkor egyedi forgalomba helyezési engedélyt kell kérnünk és szükséges a műszaki vizsgát megcsináltatni. Az autó forgalomba helyezése időt és szakértelmet követel. Legrosszabb esetben, ha nem hozzáértő személyre bízzuk, bizony hónapokat is igénybe vehet, de ez az idő hetekre rövidülhet szakértő kezekben. Az egyedi forgalomba helyezés díja a műszaki vizsgával együtt 39.000 FT.
Ezután a folyamat után következhet a regisztrációs adó ügyintézés. Sok esetben ez rengeteg időt, energiát vesz igénybe. Tapasztalataink alapján azt látjuk, ügyfeleink nem tudják pontosan, hogy a regisztrációs adó ügyintézéshez milyen dokumentumokra van szükség, hogyan jutnak hozzájuk és hogyan kell azokat kitölteni. Napok telnek el a nyomtatványok beszerzésével és a regisztrációs adó igénylésével. Szeretnénk megkönnyíteni a klienseinknek az ügyintézési folyamatot, ezért weboldalunkon pontról-pontra leírjuk ennek a menetét. (https://www.regisztraciosadougyintezes.hu/) Válaszolunk a felmerülő kérdésekre, valamint letölthetőek a szükséges nyomtatványok és kalkulátorunk segítségével egyszerűen kiszámolható a regisztrációs adó összege is. Sorban állás nélkül, a megfelelő dokumentumok birtokában, elektronikusan lebonyolítjuk a regisztrációs adó ügyintézést 2 órán belül!