Használtautót külföldről! Mi az ügyintézés menete?

Használtautó vásárlásnál nagyon sok szempontot veszünk figyelembe. Ilyen az autó állapota, előző tulajdonos/tulajdonosok, felszereltség, és még sorolhatnám. Ami viszont a legfontosabb tényező, az az ár. 1-2 évvel ezelőttig dübörgött a külföldről behozott autók piaca, 2018-ban rekordot döntött, viszont az utóbbi évek hanyatló tendenciát mutat.
Amennyiben külföldről hozunk gépjárművet, vagy más országból egy, már behozott autót vásárolunk, mindenképpen csak leinformálható autót vegyünk. A Magyarországon nem forgalomba helyezett gépkocsi után regisztrációs adót kell fizetnünk, ami egy egyszeri összeg.
Ennek ügyintézését átvállaljuk, az elejétől a végéig lebonyolítjuk.
A regisztrációs adó ügyintézés gyors és egyszerű lebonyolításához, az alábbi pontokban feltüntetjük, hogy milyen lépésekre lesz szükség:
• A képviselői meghatalmazást kitöltve küldje el részünkre az info@regisztraciosadougyintezes.hu email címre. (A meghatalmazás a szükséges okmányok menüpontban letölthető a www.regisztraciosadougyintezes.hu. oldalról)
• Amennyiben nem rendelkezik VPID számmal- ami magánszemélyeknek és cégeknek is kötelező a regisztrációs adó ügyintézéshez – a megfelelő formanyomtatványt kitöltve küldje el nekünk az info@regisztraciosadougyintezes.hu. (A VPID adatlap magányszemélyeknek és cégeknek a szükséges okmányok menüpontban letölthető.)
• A gépjármű műszaki adatlapját, kereskedelmi számláját (amennyiben cégtől vásárolt), magánszemély esetén adókártyát, személyi igazolványt, lakcímkártyát, cég esetében cégkivonatot és aláírási címpéldányt kérnénk elküldeni jól látható formában a regisztraciosadougyintezes.hu email címre.
• Amint a fent említett dokumentumok megérkeznek hozzánk a következő időpontokon belül (amennyiben az nem munkaszüneti vagy ünnepnap):
A regisztrációs adó határozatot 2 órán belül visszaküldjük Önnek email-ben.
• A határozaton szereplő összeget a kérelmezőnek 15 napon belül kell befizetni vagy elutalni a dokumentumon feltüntetett Vámhatóság számlaszámára. A közleményben a határozatszámot illetve a kérelmező VPID számát kötelezően fel kell tüntetni.
• A közvetlen befizetés az okmányiroda rendszerében azonnal látható lesz, utalás esetén pedig 1-3 nap, amíg az okmányirodai rendszerben ez aktívvá válik.